torstai 16. toukokuuta 2013

Miksi juuri Olarissa on hyvä asua?Tykkään Olarista. Synnyin siellä, kävin välillä muualla ja palasin. Niin moni muukin on tehnyt. Paikallissanonta ”onnellisten Olari” kuulostaa kovin kornilta, mutta jotain erityistä tässä 70-luvulla rakennetussa lähiössä on. Listasin tähän muutaman sellaisen asian, jotka tekivät meidän perheen päätöksestä rakentaa juuri Olariin kovin helpon.

Kun arki-iltana tai viikonloppuna menee ulos, vaikkapa leikkipuistoon tai pururadalle, siellä näkee ihmisiä ja tapaa tuttuja. Olarilaiset viettävät aikaa ulkona. Pallokentät eivät ole autioita eikä luistelukenttää aurata turhaan. Olarilaisilla pihoilla leikitään edelleen kirkkistä ja grillataan talkoomakkaroita.

Lapsia ei tarvitse kuskata harrastuksiin – lähes kaikki harrastusmahdollisuudet ovat ihan lähellä, eli siis saavutettavissa kävellen, juosten, pyörällä, skeitillä, potkulaudalla, bussilla…

Lähikoulu on tulevalta kotioveltamme parin korttelin päässä. Sitä samaa koulua olemme me vanhemmat itsekin 30 vuotta sitten käyneet, rinnakkaisluokilla, toisistamme tietämättöminä. Päivänkehrän koulun lisäksi Olarissa on ainakin pari muuta alakoulua, kansainvälinen koulu, Steinerkoulu, yläkouluja ja Olarin lukio, monenmonta päiväkotia ja kuvataidekoulu.

Lähikauppaan voin lähettää ekaluokkalaiseni omine nokkineen jätskiostoksille. Eivätkä jätskit edes ehdi sulaa kotimatkalla – kaupalle kävelee viidessä minuutissa. Tai jaa, ehkä sittenkin annan kylmäkassin mukaan, koska matkalla on kyllä kiviä, lätäköitä, muurahaisia, yhdet liikennevalot ja eskarikaverin koti. 

Tulevalle Iso Omenan metroasemalle on reilu kilometri. Ja sitten tietysti ”Iso Omenan laadukkaat päivittäistavaraliikkeet sekä pukeutumisen, palveluiden ja erikoisliikkeiden monipuoliset valikoimat tekevät Isosta Omenasta suositun ostos- ja vapaa-ajanviettopaikan.” Öh, no joo, palvelut löytyy, juu.

Toivoporukan kanssa suunniteltiin varaavamme yhteinen ilta, jolloin tehdään jotain ihan muuta kuin toivoa. Suunnitelmissa on melontaretki. Päivänkilontieltä on kymmenen minuutin pyörämatka merenrantaan. Sieltä voi vuokrata kanootin tai kajakin illaksi parilla kympillä. Maailman kaunein saaristo on vuokrapaikasta muutaman melanvedon päässä. Iltapalalle voi pysähtyä vaikka Ison Vasikkasaaren keittokatokselle (allaoleva kuva on sieltä). Ja illaksi kotiin.Ainiin vielä yksi juttu: ainakin kaksi Toivon taaperoa aloittaa elokuussa samassa sympaattisessa päiväkodissa. Olisi aika huippua, jos taloyhtiömme yhteisöllisyyttä voisi soveltaa myös lasten hakemiseen ja viemiseen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti