sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Täynnä Toivoa

Jos on yleensä torstai toivoa täynnä niin tässä projektissa se on sunnuntai. Tai ainakin seuraavan puolen vuoden aikana on sovittu kuukauden välein sunnuntaitreffejä Olarin Toivon tiimoilta. Tänään taas vietettiin sunnuntaita Lotalla ja Oopalla ja katseltiin piirrustuksia ("hyvältä näyttää"), mietiskeltiin projetin budjettia ja taloustilannetta ylipäätään ("välillä hirvittää"), tehtiin päätöksiä pintamateriaaleista ("tästä talosta tulee niin hieno") ja puhuttiin kaikesta aiheeseen liittyvästä ja liittymättömästä.

Jotenkin ihan mieletöntä, että omaa asuntoa pääsee (ja joutuu) nyt ihan tosissaan suunnittelemaan ja tekemään jo ihan pian päätöksiä, joista perääntyminen on, jos ei mahdotonta niin ainakin kallista. Samaan aikaan todella innostavaa ja toisaalta aika pelottavaa. Tähän astiset haavekuvat alkavat jo olla aika selkeitä piirrustuksia (jos ei puhuta sähkösuunnitelmasta, ne menee kyllä allekirjoittaneelta yli hilseen) ja hienoja 3D-malleja. Oma tuleva asunto tuntuu jo ihan omalta kodilta. Toisaalta takaraivossa jäytää huoli: entä jos vuoden päästä maku onkin muuttunut ja nyt tehdyt suunnitelmat näyttävät tyhmiltä? Miten voin jo nyt tietää, minkä värisiä kaakeleita haluan kylpyhuoneeseen? Entä haluanko keittiössä lieden saarekkeeseen vai en? Valmista kämppää ostettaessa pääsee siinä mielessä helpolla, että joku muu on tehnyt ne omasta mielestä epäonnistuneet valinnat. Nyt ei voi syyttää kuin itseään jos ei lopputulos miellytäkään. Toisaalta ihmismieli on mukautuvainen ja yleensä ne omat valinnat vaan alkavat tuntua parhailta mahdollisilta ajan kanssa. Toivo siis elää, tässäkin asiassa:)

Projekti etenee nyt tiiviistä tahtia: saamme ensimmäisiä budjettitarjouksia keskiviikkona, jonka jälkeen päätetään lähdetäänkö rakennuslupaa hakemaan näillä suunnitelmilla vai joudutaanko suunnitelmista karsimaan jotain pois kustannusten pienentämiseksi. Rakennuslupahakemus olisi joka tapauksessa tarkoitus jättää heti vuoden vaihteen jälkeen. Melko pian tämän jälkeen pitäisikin olla suunnitelmat sillä mallilla, että voidaan pyytää urakkatarjouksia rakentajilta. Urakkatarjouksissa pitää sitten olla jo ne kaakelitkin mietittynä, joten hommaa riittää ennen kuin varsinainen rakentaminen edes pääsee vauhtiin.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti